20 komentářů
  1. Pěkný článek :) u mě toho není moc co řešit, protože jsem teprve nedávno prozřela ohledně správné velikosti podprsenky (dlouhá léta nosím 75B, přestože moje míry jsou od tvých odlišné asi v jednom centimetru přes prsa...), zatím mám ve správné velikosti jen jednu, a od chvíle, kdy jsem ji vyzkoušela, bych nejradši všechny ostatní vyházela z okna :D chtělo by to finance na založení trochu větší sbírky, jsem skromná, taková, jakou máš ty by mi stačila... O:-) :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mě napadá, nechtěla bys sepsat článek na téma jak správně prát a starat se o podprsenky? Ty tvoje vypadají stále moc pěkně, což se o mých už třeba po půl roce nošení moc říct nedá....

      Vymazat
    2. Teda Ty jsi rychlá :-) Ještě jsem to ani nestihla sdílet na facebooku a už tu mám dva komentáře. Každopádně díky za ně :-)
      Na rozšiřování sbírky doporučuju hlídat slevy v eshopech, jak českých, tak britských. Zrovna teď má Ráj prádla velký slevy. Sama si tam půjdu zítra pro novou tělovou Freyu Deco. Původní už je hrozně zničená.
      O článku o praní podprsenek už jsem dlouho uvažovala, ale měla jsem pocit, že je toho plný internet. Klidně ho ale napíšu, když je o něj zájem :-)

      Vymazat
  2. Článků o praní není nikdy dost! Já bych chtěla vědět i o sušení, jestli a případně jak/za co podprsenku pověsit a tak podobně. Jinak tenhle blog mám moc ráda, mám v Čechách ještě stále špatně dostupnou velikost 60E a také asymetrii, díky které mi většina střihů prostě nesedí a tak Vám takto širokou možnost výběru opravdu hooodně závidím :) Díky a mějte se hezky, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu :-) Když už si i druhá čtenářka říká o článek o praní, tak Vás rozhodně nemůžu zklamat a co nejdříve ho napíšu :-)
      Soucítím s Vámi. S 60E je to v Čechách určitě ještě horší než s mojí 65F. Přece jen se ale někde vybrat dá. Kam chodíte nakupovat, jestli se můžu zeptat? Můžu případně doporučit další obchody. Nebo pak prostě začít objednávat z UK jako já. Tam bude výběr určitě lepší, ale pořad ne takový jako s větším obvodem. Spousta značek obvod 60 vůbec nedělá.
      Při psaní tohoto komentáře a uvažováním nad tím, kde sehnat obvod 60, mě napadlo, že i tohle by dámy ocenily. Takže kromě praní si píšu do seznamu článků i průzkum trhu, kdo šije obvod 60 a kde se dá sehnat :-)

      Vymazat
    2. Možná by se někomu (já naštěstí ten problém nemám) hodila i informace o tom, kde mají naopak velké obvody/velikosti.

      Vymazat
    3. Píšu si :-) Ale řekla bych, že s tím nebude až takový problém jako s malým obvodem a většími košíčky.

      Vymazat
    4. Chodím nakupovat jedině a pouze do beauty lingerie v rokycanech, sice je to vždycky výlet na půl dne minimálně, ale stojí to za to. Já mám někdy 60E, někdy spíš F, v některých případech i 65E (ale zapnutou na poslední háček), kvůli asymetrii (o necelé číslo řekla bych, nic strašného) si musím každou podprsenku vždy zkusit, málokterý střih mi opravdu sedí na obě dvě prsa najednou :) Než jsem objevila obchůdek v rokycanech, bylo pro mě nakupování prádla vždycky spíš horor, když už na mě někde měli velikost, nutili mi prádlo, co mi nesedělo a nelíbilo se mi, před lety mi třeba paní prodavačka v brexpert řekla, že s mým postižením se toho bohužel moc udělat nedá a že můžu nosit leda nevyztuženou podprsenku (která mi dělala příšerný tvar prsou, mimochodem), tehdy jsem vážně odcházela z obchodu s pláčem. Brr, už nikdy víc! I tak ale budu určitě moc ráda, za další tipy na kamenné obchody i eshopy, vždycky si ráda prohlídnu, jaké je kde nabídka. A vůbec nejlepší jsou reakce v běžných obchodech na otázku, máte 60 obvod. Paní prodavačka se na mě většinou podívá a zeptá se, jestli chci košíček A nebo B, když řeknu, že F, snaží se mi většinou vysvětlit, že to nemá, protože to nikdo nedělá, protože takovou velikost nikdo nemá a tím pádem ji nemám ani já :) Moc se těším na Vaše další články! Petra

      Vymazat
    5. Moc jste mě potěšila takhle po ránu :-) Beauty lingerie znám, ale bohužel jsem v žádném jejich obchodě nikdy nebyla.
      Co se týče asymetrie, tak značka Ewa Michalak dělá podprsenky, do kterých se dá vložit malý polštářek, který zvládne asymetrii vyrovnat. V ČR se tyhle podprsenky dají koupit v Praze ve Správné podprsence a v Caresse. To jsou ostatně i dva pražské obchody, které velikost 60E určitě budou mít a nebudou se na Vás divně dívat, když ji po nich budete chtít. Správná podprsenka má i eshop.
      Já nakupuji víceméně už jen na eshopech v UK. Mám vytipované značky a střihy, které mi sedí, takže se pak nebojím objednat další. A když se mi zalíbí něco nového, co by se mi líbilo, tak nejdříve najdu všemožné recenze a reálné fotky, abych zjistila, jestli mi zrovna tohle může sedět. Zatím mi to docela vychází :-)
      Ještě mám zkušenost s českým eshopem Ráj Prádla, který nabízí převážně polské prádlo, které je také velmi dobré a má velkou nabídku velikostí. V tomto eshopu je pro mě výhoda toho, že si můžu nechat prádlo poslat na brněnskou prodejnu a tam vyzkoušet a vzít jen to, co mi sedí.
      Budu se těšit na nějaký Váš další komentář :-)

      Vymazat
    6. Děkuju! Moc by mě zajímal i článek o UK eshopech, Vaše zkušenosti a nimi a tak. Moc díky za tipy, o Správné podprsence vím a Caresse vypadá také slibně. P.

      Vymazat
    7. Díky za další podnět na článek. Píšu si do seznamu :-)

      Vymazat
  3. Ahojky moc dobrý nápad zjistit jakou podprsenku nejvíce nosíš.
    Také se mi moc líbí návrh s praním a sušením prádla,moc bych to ocenila. :)
    Budu si muset též rozšířit sbírku podprsenek se správnou velikostí,která je ale mnohem menší než ta vaše(cca 3-4 podprsenek).Moje velikost je 85B-C,takže zas takový problém nemám.
    Máš moc krásné stránky.Doufám že až budeš příště v Telči tak někam zajdem spolu :)
    Weronika

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím. Toto je zajímavý nápad na článek. Já bohužel vlastním jen 3-4 podprsenky, takže bych neměla moc o čem psát :D :D Dřív, když jsem ještě nakupovala podprsenky u Vietnamců, tak jsem jich měla hromady, ale samozřejmě neseděla žádná :D Teď nakupuji v poradně správných velikostí podprsenek v Bílé labuti, podprsenek mám málo, ale zato kvalita...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář :-) Jestli jste z Prahy, což asi ano, když jste byla v Bílé labuti, zkuste si zajít do jednoho z těchto obchodů :-)
      Správná podprsenka: http://www.spravnapodprsenka.cz/obchod
      Caresse: http://www.caresse.cz/kontakt
      Dolly: http://www.dolly.cz/info/kontaktni-udaje/
      BraExpert: http://www.braexpert.cz/Contact.aspx
      Cheniere: http://www.cheniere.cz/kontakty.html
      Nemám totiž na Bílou labuť dobré reference. Navíc když koukám do jejich online poradny, tak neradí dobře. Radí přliš volný obvod a malé košíčky. Schválně se zkuste změřit podle mého návodu a zadat míry do tabulky :-) http://www.abracabra.cz/p/jak-se-spravne-zmerit.html

      Vymazat
    2. Děkuji za radu. Já nemám moc ráda tyto online kalkulačky, radši si zajdu do obchodu na bra-fitting, vyzkouším různé střihy, materiály apod. Před pár dny jsem navštívila tu Správnou podprsenku a musím Vám říct, že mi tam poradili úplně stejnou velikost podprsenky jako v Bílé labuti. A docela mě překvapilo, že mě ve SP ani nepřeměřili. Myslela jsem, že je to samozřejmost.

      Vymazat
    3. Jsem ráda, že aspoň někomu v Bílé labuti doporučili správnou velikost. Já osobně mám totiž podstatně horší zkušenost, jak si můžete přečíst v mém posledním článku: http://www.abracabra.cz/2015/09/neporadna-bila-labut.html. Doporučili mi 75C a přitom ve standardním evropském číslování nosím 65F.
      Co se týče přeměření ve Správné podprsence, tak to rozhodně nemusí být nutnost a samozřejmost. Dámy z SP jsou tak zkušené, že velmi často odhadnou správnou velikost jen od pohledu :-)

      Vymazat
  5. Ahoj, nezlob se, článek http://www.abracabra.cz/2015/09/neporadna-bila-labut.html jsem si přečetla připadá mi, že Tvoje prsa jsou spíše menší, alespoň podle fotografií. Myslím si, že prsa velikosti F jsou velká prsa, nebo ne? Moc tomu nerozumím, proč takhle někoho napadáš, že Ti nedali podprsenku s košíčky F. Asi jsou různá číslování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      máš pravdu, moje prsa jsou určitě spíš menší. Nikde jsem nenapsala, že nejsou, právě naopak. Bohužel však není pravda, že prsa F musí být velká. Ono totiž záleží na jakém obvodu ten košíček F je. Moje velikost v klasickém českém číslování, tak jak ho všichni známe, je opravdu F, ale na obvodu 65, což jsou ve skutečnosti docela malá prsa. Když bys ale vzala košíček F na obvodu třeba 90, tak už to budou velká prsa. Nemá tedy cenu říkat, že někdo má prsa velikosti F, protože to samo o sobě nic neříká. Vždycky je potřeba k tomu přidat ten obvod.
      Co se týče článku (Ne)poradna Bílá labuť, tak jsem nechtěla nikoho napadat. Pouze jsem řekla, že v poradně v Bílé labuti nedokáží dobře poradit, protože mi doporučili podprsenku špatné velikosti.
      Jiná číslování určitě jsou, viz můj článek o velikostech: http://www.abracabra.cz/p/jak-se-spravne-zmerit.html. To ale nemění nic na faktu, že mi v Bílé labuti poradili špatně, protože mi doporučili podprsenku velikosti 75C, u které je mi příliš volný obvod a malý košíček.

      Vymazat
    2. Ahojky, taky to tady čtu a jsem z toho nechytrá. Píšeš, že ti v Labuti doporučili podprsenku 75C a to je špatné, protože je to pro tebe malý košíček. Ale na fotkách to vypadá, že ti je ten košíček spíše velký, přímo Ti odstává, to musí každý na fotkách vidět. Četla jsem, že košíček u 65F je stejně velký jako u 70E a u 75D. Já mám velikost 75D a promiň mi to, ve velikosti našich prsou je dost velký rozdíl. Jak tohle vysvětlíš?

      Vymazat
    3. Ahoj,
      košíček u 75C mi není velký, protože se mi kostice zapichuje z boku do prsa, což by se rozhodně dít nemělo. Levý košíček odstává se dvou důvodů. Jednak proto, že mám kvůli focení levou ruku zvednutou a danou před tělo a tím se košíček posune. Tohle se stane u každé podprsenky, i u té dobře padnoucí. Druhý důvod je to, že je obvod příliš volný a tedy když ruku zvednu, tak se posune celá podprsenka včetně košíčku a v něm se udělá místo a košíček odstává.
      Co se týče velikostí, tak 65F a 75D mají opravdu zhruba stejně velký košíček. Rozdíl je v obvodu. Jak máš ty velká prsa nevím, nikdy jsem tě neviděla. Určitě můžeš mít mnohem větší než já. Problém by pak mohlo být to, že 75D není tvoje velikost, ale potřebuješ ve skutečnosti jinou s většími košíčky. Zkusila ses změřit? http://www.abracabra.cz/p/jak-se-spravne-zmerit.html

      Vymazat