36 komentářů
  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Ack! I just wrote a huge paragraph and was starting on my second when something happened and the page jumped and I lost my writing!

    Let me try to remember what I said ...

    Your English is wonderful! I found your site by searching for "bra blogs" and found yours under "Recent Posts by Bratabase users". I wasn't going to click on your link because it was in Czech; even though Google Translate is helpful, sometimes it can be really hard to understand the translation. Then I was pleasantly surprised to see you have an English version for your posts!

    I'm sorry you are feeling frustrated over a lack of comments. I do not blame you, as I see by glancing at your sidebar that you've been posting since 2014. I will bookmark your site and read through your archives. I look forward to going through your posts!

    Thank you for putting yourself out there through blogging. I am just starting to learn about proper bra fit, and I want to start contributing to Bratabase by adding measurements as I try new bras and swimwear. I appreciate people who share their bra experiences and reviews.

    Your post is motivating me to comment more on the blogs I read. I usually just lurk, but never comment. That will now change! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, not sure why the weird capitalization and some words are added/missing on that re-post I did just now. For example: "I appreciate people WHO bra Their share experiences and reviews"???? Crazy! I am tired, and everyone makes typos, but I really didn't write it like that! Ah well. :)

      Vymazat
    2. Thank you so much for such long and cheerful comment. I really appreciate it. I'm also glad you like my blog. I would be really happy if you'll have enough courage to comment sometimes :-) Don't hesitate to ask to anything related to lingerie about which you think I could know something :-)

      Vymazat
    3. Thank you for responding to my post! The few times I have commented on other blogs, I rarely got a reply. I am excited that you wrote back! I will definitely feel comfortable asking you about any lingerie questions.

      I have to read more of your blog, but from what I have seen, I think you have very nice pictures and your English is excellent - better than many native speakers actually! I don't believe that you must share details of your personal life in order to have an interesting or successful bra blog. Well, I am no expert on how to monetize blogs, how to market to audiences, or what makes a blog more successful/popular, but I don't feel that you must share personal details in order to have a popular blog. I get bored when I read things like: "Today I had ______ for breakfast. Here is a picture of my food. Yesterday I ate ___ for dinner. Here is a picture of the pretty flowers on my table."

      I do enjoy getting to know the personality of bloggers who I have been reading for a while. I grow to care about them, and I enjoy getting glimpses of their real life - maybe a picture of two of a cute pet (I love animals), that kind of thing. But I am mainly reading a bra/lingerie blog to learn about bras, NOT to learn what the blogger had for lunch!

      I want to read and learn about how different bras fit the blogger, how and why different bras work for different bust shapes, about experiences with tissue migration, and if it is normal to feel "reverse letter phobia" after breaking free from the "bra matrix"! I love seeing pics, either while wearing a shirt or just a torso shot in a bra, of people in their former ill-fitting bra size compared to their new well-fitting size, and what a difference it makes in their appearance and self esteem!

      I am fascinated by cultural differences regarding bras and bra fitting. I have read that Polish bras tend to outperform British bras at giving the "cakes on a plate" style cleavage (I adore that look). I have read that Americans tend to want skin colored "foam dome" T shirt bras, but the British tend to prefer more colorful cut-and-sew bras (that would make for an interesting sociological study). I've also read that the semi-soft styles are rare in American brands, but popular in European brands.

      I'd like to know how different countries determine bra size. It seems that some prefer to start at +0 inches for the band size, then adjust depending on bra wearer's comfort, amount of fat layer on ribs, how heavy the bust is, etc., and others feel that +4 inches is the best starting point.

      Again, thank you for blogging, and I hope you find new ideas and inspiration! Maybe post only once every month or two for a short time, to give yourself a break from blogging so you can later resume with fresh enthusiasm!

      Vymazat
    4. I'm so happy for all your comments. It really makes me feel that I should continue with writing.
      About my replies, I always try to respond to any comment, even if it would be just "Thank you for your comment." I think it's important to let fans know that I care about them and I appreciate their comments.
      Anyway thank you for all your help/tips for articles etc :-)

      Vymazat
  3. Ahoj, tvůj blog sleduji už od začátku, i když moc (čili takřka vůbec :)) nekomentuji, protože k recenzím na konkrétní podprsenky obvykle nemám co říct, snad jen, že jsou hezké. Také mě prádlo hodně baví. Obdivuji tvou snahu o "zpropagování" nošení správného prádla; sama se snažím o totéž, i když jen mezi rodinou a kamarádkami. Souhlasím, že blog o prádle má, zvlášť v českém kontextu, svoje limity. Co bych doporučila? Zkus nové druhy článků. Momentálně píšeš vesměs jen recenze na konkrétní modely nebo představení kolekcí. Co přidat reportáže z návštěv obchodů, další články o technologiích nebo materiálech, zaměřit se více třeba i na punčochové zboží, podvazky, plavky? Zkrátka blog pojmout trochu šířeji? Já třeba moc ocenila článek k polským curvy-friendly šatům nebo dávné rozebrání sportovní podrpsenky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky moc za komentář. Vážím si toho :-) Stejně tak děkuji za podněty na další druhy článků. Už jsem si sama říkala, že bych měla zkusit předat dál svoje zkušenosti třeba s punčochovým zbožím, protože punčoch/áčů mám doma taky velkou sbírku :-) Budu se snažit tedy zahrnout různorodější články.

      Vymazat
  4. K tvojmu blogu som sa dostala úplnou náhodou a dosť mi spätne pomohol dopracovať sa k modelom, ktoré mi proste sedia - a keď už viem aká je skvelo sediaca podprsenka neuspokojím sa s ničím horším aj keby bola krásna. Niektoré však aj cez najlepšiu vôľu nesedia aj keď by teoreticky mali (Parfait Charlotte - ale mne nesedelo od Parfait fakt dobre snáď nič). Ocenila by som viac recenzií rôznych doplnkov a vecí súvisiacich so spodným prádlom, pomôcok a vymožeností, o ktorých sa veľmi nevie (námatkovo z iného blogu vecička na skracovanie ramienok aj keď rozsah na samotnej podprsenke nestačí https://ataleoftwoboobs.wordpress.com/2016/04/22/review-the-extra-strength-strap-saver/ ), minule som niekde videla "vložku" pod podprsenku proti potu a odreninám ...), plavky, podväzky, punčochy (viem že nosíš samodržiace, mohla by si vybrať obľúbené značky, nejaké všeobecné know-how atď), kvalita materiálov vs nositeľnosť, komfort a cena. Super by bolo aj predstavenie rôznych obchodov, eshopov a výrobcov - na FB vidno, že sa zaujímaš o veľké množstvo aj nie veľmi známych, na blogu si o nich ale nepísala. Snáď znovu nájdeš svoju motiváciu, myslím že kopec ľudí ťa čita, ale jednoducho tie konkrétne podprsenky neskúšali alebo im nevyhovovali, prípadne u sezónnych kolekcií k tomu nemajú čo povedať, úprimne z nadchádzajúcich kolekcií ma zaujali len Cleo Tango ruby a Freya Sassy Sand. Prajem krásny víkend :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za komentář. Jsem ráda, že mám i slovenské čtenáře :-) Stejně tak díky za tipy na další články. Asi budu muset opravdu rozšířit svoje zaměření. Konkrétně mě třeba teď zaujala ta "vložka" do podprsenky proti potu a odřeninám. Neměla bys nějaký odkaz? Bych to ráda prozkoumala, o co přesně jde.
      Ještě jednou díky a klidně do budoucna napiš, kdyby tě zaujala nějaká prádlová vychytávka a přišlo by ti dobré, abych ji vyzkoušela a zrecenzovala. Rozhodně se podobným nápadům nebudu bránit :-)

      Vymazat
    2. Našla som to tu http://www.curvywordy.com/2015/12/lingerie-solutions-pambras-original-bra.html, na leto to vyzerá byť fajn, aj pre viac fyzicky zamerané povolania, ktoré musia práve kvôli odreninám nosiť športovú podprsenku. Ono je ťažké hladať takéto veci cielene, väčšinou sa k nim človek dopátra úplnou náhodou :) ale keď niečo nájdem dám vedieť

      Vymazat
    3. Díky moc za odkaz, prozkoumám to víc, protože jsem o něčem podobném nikdy neslyšela. Kdybys měla do budoucna něco dalšího, klidně napiš :-)

      Vymazat
  5. Hi!

    I really hope you will continue blogging; the more bra blogs there are the more the bra companies actually listen to the consumers and want to cooperate with the community instead of imposing their ideas upon our busts. Please don't give up!
    Another thought - have you thought about guest blogging? We would love to feature your post with a review, if you'd want to do the same!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hi,
      I send regards to Warsaw ;-) Thank you for your comment and your support.
      If there is any blog that want me to write a blog post for them, I'll do it :-) If you have any more specific idea, just send me an email to abracabra.blog@gmail.com and we can plan something.

      Vymazat
  6. Blog jsem objevila asi před 2 roky. Tehdy mě zajímalo, jak má vlastně správná podprsenka vypadat. Tady jsem také poprvé uviděla longline podprsenky, do kterých jsem se naprosto zbláznila :) Velmi ráda si sem (na FB) chodím pro inspiraci - nové značky, zajímavé modely, díky Vašemu blogu jsem také objevila pár eshopů se spodním prádlem :) Takže i když nebudete psát třeba tak často jako předtím, věřte, že Vaše články jsou stále pro mnoho žen přínosné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za milý komentář. Tohle je přesně ten tip komentářů, který mi tak chyběl :-) Jsem ráda, že Vám blog pomohl a stále se k němu vracíte kvůli inspiraci.

      Vymazat
  7. Ahoj, chodím sem ráda, ráda nakukuju, dívám se na reálné fotky podprsenek, na které pak koukám u prodejců. Máme jinak rostlá ňadra, takže často to, co Tobě sedí, nesedí mně - takže, i když to nezní tak dobře, si sem chodím pro varování, u jakých modelů si dát pozor. A za to jsem moc ráda. Co zlepšit, to asi neporadím, mám to tady ráda přesně takové, jaké to je <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky za komentář, vážím si toho. A myslím, že Tvůj důvod, proč sem chodíš, je super :-) Jsem ráda, že moje recenze pomůžou i někomu, kdo naopak nemá podobný tvar prsou a potřebuje úplně jiné střihy, takže jsou pro něho moje recenze ukázka toho, čemu se vyhnout :-)

      Vymazat
  8. Já se přiznám, že k tobě občas zabloudím. Když jsem tvůj blog objevila, prolistovala jsem ho snad celý, je to pro mě přehled, jaké podprsenky jsou na trhu, které by mohly být dostupné v mé velikosti.
    Osobně chápu, že zde nechceš vystavovat svou celou identitu, když tu máš v podstatě polonahé fotografie. Jako další možnosti článků vidím recenze obchodů s prádlem, různé vychytávky s prádlem (jak nosit podprsenku pod různé složité/odhalené oblečení atd.), kvalitní punčochy/ punčocháče atd.
    Osobně nekomentuji protože nemám k článkům co říct, prádlo v mé velikosti je obvykle poměrně drahé, takže já si nové spodní prádlo pořizuji výjimečně, třeba jednou za rok. A tím pro mě extra recenze na nové a nové modely nejsou tak atraktivní, abych vyjádřila svůj názor. Kdybys tu měla tipy, jak najít padnoucí prádlo a ušetřit, tak by to třeba taky bylo fajn.
    Jinak k spolupráci se značkami - tím myslíš, aby ti prádlo k recenzi poskytli zdarma? To je holt podmíněno rentabilitou tvého blogu, tedy hlavně potenciálně oslovenými uživateli. Řekla bych, že obsah blogu není až tak důležitý. Jestli ti můžu doporučit něco pro propagaci, tak přispívej víc na facebook, třeba i jinak než pouze sdílením článků, sdílej příspěvky podobného ladění od ostatních stránek, nějaký zajímavý nebo vtipný obsah podobný ladění tvého blogu, v přiměřené frekvenci. Skrz to bys mohla dotáhnout více fanoušků. A tím bys popř. mohla získat i na vyšší atraktivitě u sponzorů.
    Jinak osobně mi v článcích leze dost na nervy ten překlad do angličtiny, rozumím, že chceš rozšiřovat působnost, ale celý článek je kvůli tomu pak hodně roztáhlý a dvojí popisky nepřehledné. Kdyby šlo tu dvojjazyčnost vyřešit jinak, bylo by to fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář. Tipy na články o prádlových vychytávkách už jsem dostala i jinde, takže to asi vážně budu muset nějak vymyslet, když se vás ozvalo víc. Punčochy/áče mám v plánu už dlouho, tak snad se do toho konečně pustím.
      Co se týče větší aktivity na facebooku, tak jsem to jednu dobu zkoušela, ale nepřišlo mi, že by to mělo nějaký velký vliv, ale zkusím na tom ještě zapracovat. Poslední dobou mě spíš zaujal instagram.
      Ještě bych se tě chtěla zeptat na ty dvojjazyčné články. Přijde ti to špatně udělané i třeba u posledních recenzí? Třeba na Cleo Mimi? http://www.abracabra.cz/2017/01/cleo-mimi.html Ze začátku jsem opravdu psala obě verze do jednoho, takže to pak bylo nepřehledné. Třeba u článku o Krakově: http://www.abracabra.cz/2015/08/krakov.html Ale pak jsem to prostě rozdělila na dvě části a na anglickou se dá kliknout zvlášť. I tahle varianta ti nepřijde dobrá? Mně právě přišlo, že takhle je to docela dobře vyřešené. Budu ale ráda za další názor. Díky.

      Vymazat
    2. Přidávám se, že dvojjazyčnost mi také u článků dříve vadila, protože pak nebyly přehledné. Rozdělení na dva "samostatné" články pod sebou je mnohem lepší. Určitě by šlo obě verze dále odlišit třeba i rozdílnou barvou písma, popř. kurzívou - zvlášť náhledy/úvody. Psaní v angličtině ale jinak moc fandím, skvěle si zvětšuješ rozsah potenciálních čtenářů. :)

      Vymazat
    3. Díky za tip na kurzívu/jinou barvu. To mě nenapadlo a myslím, že by to mohlo články ještě víc zpřehlednit. Takže díky :-)
      Jinak psaní v angličtině mi nejen rozšiřuje okruh potenciálních čtenářů, ale taky se díky tomu v angličtině zlepšuju. I když občas je to docela náročné napsat článek jak v češtině tak v angličtině. Zkusím ale ještě zapracovat na té přehlednosti.

      Vymazat
  9. Ahoj. Tvůj blog jsem objevila asi před půl rokem a byla nadšená. Velikost jsem před tím nenosila vyloženě špatnou, s mírami cca 72 cm a 90 cm jsem měla z lindexu prádlo ve velikosti 70D. Tvůj blog se mi velmi líbí, je pro mě dobrou inspirací, díky tvé recenzi jsem si koupila Charlotte ve velikosti 30E a taky jsem si koupila Matildu od značky Lepel. Jsem za recenze opravdu ráda, díky za tvou aktivitu, protože jsem zatím nenašla blog, kde by autorka měla velikost +- stejnou jako já, což velmi oceňuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky za komentář :-) Jsem ráda, že ti blog pomohl a o to víc, když máš podobnou velikost. Mám akorát v plánu nafotit kousky, co mi nejsou/nenosím je, tak třeba by se ti něco líbilo.

      Vymazat
  10. Ahoj,

    blog mám moc ráda, chodím sem už cca dva roky, přesně neodhadnu. Baví mě recenze prádla, o to víc, že máme podobnou velikost a preferenci střihů. Články nekomentuji tady ani na jiných blozích, pokud nemám pocit, že bych potřebovala sdělit něco ultra nutného (a to v drtivé většině případů nemám). Aktuálně píšu komentář, protože bych tě ráda podpořila, abys psaní nevzdávala, mám to tu ráda a o jiné alternativě česky psaného blogu o prádle nevím. S dvojjazyčností to mám podobně jako komentář výše, nějak mě nenadchla, ale chápu motivaci. Konkrétní rady mě nenapadají, blog se mi líbí takový, jaký je. Vil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky moc za komentář :-) Jsem hrozně ráda, že se vás ozvalo tolik. A to nejen tady, ale třeba i ve zprávě na facebooku. Díky tomu mám pocit, že to psaní opravdu má smysl, i když to tak třeba navenek nemusí vypadat.
      Jinak pokud máš podobnou velikost, tak akorát plánuju nafotit kousky, co nenosím/nejsou mi, tak by tě třeba něco zaujalo.

      Vymazat
    2. Ahoj, díky za nabídku, ale co sleduji, nosíš většinou o košíček menší velikost, takže to spíš neklapne. Nicméně jako inspirace je to tu pro mě dostačující :)

      Vymazat
    3. Škoda, ale tak aspoň jako inspirace :-)

      Vymazat
  11. Ahoj, určitě piš dál, Tvůj blog sleduji už několik měsíců a je příjemné si něco moci přečíst i v češtině. Recenze podprsenek jsou fajn, jen většina z nich se v mé velikosti bohužel nedělá, takže si je stejně koupit nemůžu. Kdybys někdy natrefila na nějakou od Curvy Kate, tak bys mi udělala radost. Ale jinak se mi líbí i ty ostatní recenze, můžu aspoň něco doporučit kamarádkám.
    Hodně se mi líbily články o oblečení, díky Tobě mám doma dvoje úžasné šaty a halenky z DD-Atelieru a chystám se si něco objednat, až budou letní výprodeje :D

    BlackieBird

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky za komentář :-) Od Curvy Kate mám teď akorát zelenou Cascade a není špatná. I když kdyby měla elastickou krajku, asi by byla ještě lepší. Uvažuju ještě o nové Ellace.
      Já mám z DD-Atelier jedny šaty a jsem nakonec trochu zklamaná. Tak se mi do další objednávky ani nechce, i když nad šedými vlněnými šaty jsem hodně uvažovala :-) Co sis pořídila ty?

      Vymazat
    2. Cascade jako jednu z mála nemám :) Ale mám Giu, ta je docela podobná, jen už je mi trochu malá... Ellace bych taky ráda vyzkoušela, jen většinou čekám na slevy, takže tak za rok (ony velikosti jako 28JJ a okolní zůstávají většinou na Brastopu až do konce, což jakožto člověk, který zatím nevydělává, dost oceňuji). Zkoušela jsi někdy Luxe Strapless? Mám ji doma, docela by mě zajímalo, jak by seděla někomu v menší velikosti (kvůli kamarádce), většina recenzí, co jsem našla na netu, je ve velikosti G a výše...

      Ty šedé vlněné šaty jsou luxusní, dělala jsem si na ně zálusk, ale než jsem se rozhodla, tak byla moje velikost pryč. Koupila jsem si tyhle: http://dd-atelier.com/Stretch-jersey-A-line-dress-1-241-blue.html a http://dd-atelier.com/Button-Front-Dress-1-242-blue.html , akorát v té véžové, které už nejsou. A pak halenky: http://dd-atelier.com/-2-073-cornflower.html a http://dd-atelier.com/Wrap-Sweater-3-032-gray.html . Sedí docela dobře, i když kdyby dělali něco jako 70K, nezlobila bych se... A pak se mi hrozně líbí tyhle z nové kolekce: http://dd-atelier.com/Cotton-Dress-1-130-multicolor.html - zkusím někoho ubrečet, ať mi je koupí k narozeninám :D A které sis koupila ty?

      Ještě mám jeden dotaz, když bych chtěla komentovat pod přezdívkou, jak to udělat?

      BlackieBird

      Vymazat
    3. Na Ellace taky počkám do slev, ideálně až bude ve slevě ta modrá :-) Jinak teda tu vínovou už ve slevách mají a 28JJ taky ;-) http://www.curvykate.com/curvy-kate-ellace-crimson-balcony-bra Luxe jsem nezkoušela a asi to ani úplně nemám v plánu. Už podle fotek mi totiž přijde, že by mi neseděla. Je pro mě pravděpodobně příliš uzavřená. To je ostatně můj obvyklý problém se samodržícími podprsenkami.
      Mám ty stejné tmavě modré šaty, co máš ty. A právě u nich jsem byla trochu zklamaná. Jsou hodně tenké a tahavé a na pár místech se mi ve švu udělala malá dírka. Reklamovat je ale nebudu, to mi za to asi nestojí. Jinak jsem koukala znovu na web a oni ty šedé zavinovací mají v 75D-F, což by mi možná mohlo být. Aspoň podle tabulek, i když modré mám v 70D-F. Ale zase bych s nošením asi musela počkat až na zimu, když jsou vlněné. Velké rozhodování :-)
      Jinak komentář pod přezdívkou si nejsem úplně jistá. Možná když bys zkusila v té nabídce Odpovědět jako, co je pod textem komentáře, vybrat Název/Adresa URL. Případně pokud máš přezdívku svázanou s nějakým účtem, tak tam vybrat ten účet. Třeba Google nebo tak. Kdyby to nepomohlo, tak napiš, zkusila bych se na to podívat podrobněji.

      Vymazat
  12. We all go through some identity crisis sometimes, blogging included... sometimes it's seems were not good enough! :/

    I think your blog is great, I love your photographs and your english is perfectly fine <3 Don't quit! I know comparison can be quite a burden, but the most important thing is that you love what you do here! It can be quite frustrating when you don't achieve as much as you deserve..but sometimes we need a break to understand the reasons why we created our blogs in the first place!

    Kisses,
    Valentina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you so much for your kind words and your support. I really appreciate it :-)

      Vymazat
  13. Hi, I just reviewed my blogroll a few days ago and discovered that many lingerie bloggers there have stopped blogging :-( but I did not and do not expect that could include you as you seemed really passionate about the topic. I hope this is just a temporary crisis and you will soon get enough support and motivation to keep you going. Please don't get discouraged. The more there are women like us, giving other women bra education and promoting body confidence and positivity, the better for all of us. Bloggers change the world we live in an I can tell you that from my own experience as a blogger and as a blog reader too :-) I sincerely admire you for writing in English. I never got myself to do it although I realize that would broaden my audience but I tend to write very long posts (which is probably a mistake in today's world anyway) and translating them would be so time consuming... and to be honest, I would not enjoy it as much as I enjoy expressing myself in Polish. I envy bloggers from English speaking countries so much, they have such a huge advantage. So if you manage to find time and energy to write in English, continue to do so! You don't have to post your breakfasts :-) I never did. I have unliked many pages who wasted my time by asking me whether I had my morning coffee and wishing me a good day or something equally irrelevant. I do not post pics of my cats on my bra pages unless there is a bra or something bra related next to them :-)

    As for the feedback and comments... I know your pain. I was close to quitting several times, the worst time was probably around a year ago or so. I guess it is getting harder and harder to get people to react to anything. I just wanted to stand up and shout: why do I have nobody to talk to? I asked one of my readers that I got to know personally: why don't you post comments any more? And she said something like "well, what should I say, that you wrote another good blog post? What should I do that for?" Hey, but how ON EARTH should I know that anybody reads what I write and thinks it is good or bad if they don't tell me? :-) She seemed somehow not to realize that. Most people don't realize that others need feedback and encouragement just as much as they themselves do, especially creative people, freelancers that don't have bosses to give them feedback on their jobs. I promised to myself then, that I will always support all creative people making content or things I find valuable and that this should be active support, not just reading or watching, enjoying and moving on. At least we bloggers should do that for other bloggers. I've added your blog to my blog roll and it surprised me it was not there already, I guess it was pretty outdated as I tend to follow most blogs on facebook now. If you continue blogging (I like your reviews, they would be even better if you posted more pictures!) I am going to pop in and leave comments for sure :-) Maybe you could recommend some local Czech brands worth trying? I think it should be our mission to support local small brands but so few of them carry a wide size range :-( I hope this is going to change slowly for the better.

    I wish you start to miss blogging sooner or later and some day you just won't be able to stop yourself from posting another review of some nice bra :-) Please post it on Instagram too. There is a large lingerie lovers and body positive community there, always something interesting and beautiful to see. Use tags, look for interesting posts and profiles. Insta has given me much encouragement lately, maybe it could do the same for you :-) Wishing you all the best!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hi,

      thanks for your long comment and your support. And also that you added my blog to your blog roll. I appreciate it.
      As for the writing in English, I also envy bloggers who are from English speaking countries. They have it so much easier and can get to more people. As I can say even your Polish is good. Even newer bloggers as Miski Dwie seem to have many followers and interaction with them. The tradition of well-fitting bras is so strong in Poland. But I wish I live in some English speaking country :-)
      I think I understand people who don't comment very much, I don't do it either. But I want to change it. Because how can I want for my readers to comment when I don't do it myself?
      I like Instagram, more than Facebook lately, and I'm trying to be active there (well, not the last few days when I was abroad :-) ). I think Instagram becomes more important than Facebook lately and people are more active there. But I hope it won't become second Facebook because it's owned by Facebook.
      Anyway thank you for everything :-)

      Vymazat