12 komentářů
  1. Hmm, mě bohužel odstává i se švem, který se mi navíc rýsuje pod tričkem. Mám Deco Rebel. Tobě sedí pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí. Ale asi nikdy nesedne všechno všem. Deco Rebel ti sedí dobře? A máš ji ve stejné velikosti jako tu Deco Spotlight?

      Vymazat
    2. Já mám právě jenom Rebela. Je pravda, že je to jiný model, ale takto mi střihově přijde podobný. Má taky tyto švy, které mi jakoby odstávají. Mně spíš přijde, že je to šitím, než špatnou velikostí. Jinak sedí pěkně a dělá pěkný tvar. Potom mám ještě Freyu Deco bez kostic a ta je taky fajn. Připadá mi, že má ale pevnější obvod než Rebel (při stejné velikosti).

      Vymazat
    3. Ono je to s tím Deco obecně takové komplikované. Na první pohled by se mohlo zdát, že jsou střihově stejné, ale přitom to není pravda a každá sedí úplně jinak. Pak je člověk zklamaný, že jedna řada sedí a druhá ne.

      Vymazat
    4. Vážně? Ale stejně je zvláštní, že u Rebela se mi ten šev pod tričkem strašně rýsuje a tady u té to vypadá, že není vůbec vidět... Hele, a zkoušela jsi taky tu Freyu Charm a Vibe? Taky se mi líbí na fotkách, ale recenze na skutečných ženách je přece jen směrodatnější. :-) ;-)

      Vymazat
    5. Mně se u téhle šev nerýsuje, protože má uzavřenější košíčky a šev tedy není pod tričkem tolik vidět. Vibe jsem si zkoušela, ale jen narychlo v obchodě a už si to moc nepamatuju, takže nedokážu odhadnout, jestli sedí spíš jako klasická Deco nebo jako Spotlight. Charm jsem na sobě neměla bohužel vůbec.
      Jinak ale na reálné fotky doporučuji nakouknout na Bratabase :-) http://www.bratabase.com/

      Vymazat
  2. Musím se vyjádřit k tomu doporučení koupě obvodu o číslo menšího než obvykle.
    Četla jsem to tady a i v jedné z několika zákaznických recenzí na stránkách britského e-shopu, kde jsem kupovala, tak jsem usoudila, že to bude pravda. U mě to tedy neplatí. Obvod krátký a tak strašně pevný, že konce jsem k sobě ani nepřiblížila - možná by mi byl malý i ten, co mám normálně u ostatních Deco. Navíc při mé snaze obvod natáhnout na každé straně dvakrát něco prasklo - zřejmě nějaké stehy - a to jsem nepoužila nijak brutální sílu. Stejně jsem neměla v úmyslu zboží vracet, takže jsem poprvé v životě šla kupovat prodlužovátko, a i s ním mám dost co dělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrzí mě, že pro Vás moje doporučení nefungovalo. Zkoušela jste obvod změřit? Přece jen se mohlo stát, že Vám poslali omylem menší velikost, nebo že byla podprsenka špatně vyrobena.

      Vymazat
    2. Já mám obvyklou velikost 38 E/85 F (takže sádla na zádech, kam by se mohl obvod zaříznout, je k dispozici spousta); Spotlight jsem objednala 36 F. Na cedulce je uvedená velikost 36 F, obvod jsem změřila a má opravdu těch +- 80 cm. Nová Deco Delight v 38 E, která mi sedí, jako by ji šili přímo na mě, má těch 85 cm. Jiný je materiál a hlavní problém u Spotlight vidím v těch švech kolem obvodu - ty jsou více zpevněné a nenatahovací.

      Jinak potvrzuji zjištění, že ty varianty se švem na horním okraji košíčku opravdu sedí líp než původní Deco, košíček nahoře neodstává.

      Vymazat
    3. A ještě jednu důležitou věc jsem opomněla zmínit v mém předchozím příspěvku: košíček u 36F je značně menší než u 38E! Takže to je další příčina, proč je mi Deco Spotlight malá.
      (Řídila jsem se pravidlem, že když o číslo menší obvod, tak tím pádem o číslo větší košíček, aby byl ekvivalentní - no a u Freyi po košíčku E následuje F. Na brastop.com v tabulce také mají diagonálně 38E = 36F.)

      Vy ve své tabulce tady uvádíte, že ekvivalentem 85E je 80FF, a to bylo v mém případě správně, jenže já se řídila výrobcem.

      Vymazat
    4. Tak pak nevím, kde může být chyba. To porovnání mezi 36F a 38E jste dělala u Spotlight a Delight? Přece jen jsou to dva různé modely, tak mohou být velikostně jiné. Jinak opravdu platí, že když zmenšíte o jedno číslo obvod, tak je potřeba zvednout písmenko. Takže toto jste určitě provedla dobře.

      Vymazat
    5. Porovnávala jsem košíčky 38E u modelů Deco a Deco Delight (stejně velké) s 36F u Deco Spotlight (výrazně menší). Myslela jsem, že v rámci značky a odvozených modelů by mohly být ty košíčky přibližně stejné.
      38E s 36F v rámci Deco Spotlight jsem neměla možnost porovnat - já bohužel nejsem ten typ, co si objedná od každé věci tři postupné velikosti, vzykouší, vybere si, co mu sedí, a zbytek pošle poštou zpět - na to jsem moc líná. Snažím se změřit a jít na jistotu, nevracet, v 99 % případů se trefím.
      (Zatím jsem jen 1 x vracela boty - bylo tam psáno: "Velká bota - naši zákazníci doporučují objednat menší velikost než je vaše obvyklá." No a samozřejmě byly malé. Ale to už vás určitě nezajímá.)

      Vymazat