19 komentářů
  1. Fíha, tak to je síla. Já jsem si nechala v obchodech poradit snad jenom dvakrát. Poprvé asi před 8 lety, kdy jsem si z první výplaty ušetřila na kvalitní podprsenku a chtěla jsem si ji v jednom specializovaném obchodě koupit. Bohužel paní mi radila ve smyslu, že mám velký prsa, tak ať si zkusím košíček C nebo D a když to bude malé, dáme větší obvod :-D Pak jsem vloni sháněla plavky, v Triole mi paní poradila celkem dobře, ale fakt je, že jsem tam přišla už rovnou s konkrétní představou o typu i velikosti. Pak jsme jen doladily detaily. No a pak vlastně ještě asi před 3 roky jsem sháněla v OC Anděl plavky a asi v 5 obchodech mi řekli, že fakt nic většího, než je D, nevedou, tak jsem to vzdala :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem docela zvyklá, že ve většině obchodů prostě neumí poradit, ale ještě jsem se nesetkala s tím, že by mi radili opravdu špatně, což se v Labuti stalo.
      Jinak obchodů, kde opravdu umí poradit, je pořád málo, ale objevuje se jich naštěstí čím dál tím víc :-)
      Když v obchodě řeknou, že nic většího než D nemají, je ještě v pohodě. Problém je, když řeknou, že se nic většího nevyrábí :-D

      Vymazat
    2. :-D Spousta lidí si to ale opravdu myslí. Že se podprsenky vyrábí jen v A-D (nějaký obvod je samozřejmě jedno) a kdo má větší prsa, tak asi nosí plachtu nebo co...

      Vymazat
    3. Bohužel je to tak. Proto je potřeba šířit osvětu :-)

      Vymazat
  2. Kdysi před lety jsem v Labuti byla si nechat poradit... Do té doby jsem nosila 75D, což sice byla špatná velikost (míry cca 73/93 tehdy), ale tam mi tehdy prodali 80C... Zdálo se mi to divné, ale prd jsem tomu rozuměla, takže jsem si ji vzala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je na tom právě to smutné. Člověk tam jde v dobré víře, že mu poradí a ono ne a ještě navíc to nepozná. Proto jsem napsala tento článek, aby se vědělo, jak to tam chodí. Už je pak na zvážení dotyčné, zda jít pro radu tam nebo jinam.

      Vymazat
    2. No, tak já už to pár let vím, tohle bylo tak před 10 lety... Ale nic se nezměnilo. :)) Nejhorší mi na tom přijde, že mi prodali ještě horší velikost, než v jaké jsem přišla...

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Myslim, ze bys mela zavest sluzbu - pujdu s vami na nakup podprsenky. Mozna by se trochu prodrazila, ale asi by se to vratilo pri pohodlnem noseni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuhle službu už nabízím, bezplatně :-) http://www.abracabra.cz/p/pro-ctenare.html

      Vymazat
    2. to mi uniklo, takze skvele, domluvime se, diky

      Vymazat
  5. Po článku na Dáma.cz jsme si na Bílou labuť taky posvítili a šli jsme na mystery shopping. Dopadlo to dost podobně, viz http://www.spravnapodprsenka.cz/dulezite/rady-a-tipy/item/307-finta-cislovani-podprsenek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím a vlastně mě k návštěvě Váš článek trochu inspiroval :-)

      Vymazat
  6. Hehe, tak jak to tak sleduju, v Bílé Labuti jsou pěkní komici! Hlavně ten rozdíl vidím na první pohled, snad to nebude znít příliš vlezle, když řeknu, že prsa máš pěkná, jak je vidno z Tvých recenzí podprsenek zde na blogu, a tady na té první fotce (ve velikosti 75C) to vypadá slovy odborníka na velikost "lentilky přejeté parním válcem".
    A nedívala ses, jestli tam měli i ty obvody 65? Mně by totiž zajímalo, jestli, když bych tam vlezla a vzala si něco podobného na vyzkoušení, bych se dočkala poznámek stylu: "Ale panííí, to vám bude malýýýý..." :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za kompliment ;-) Myslím, že jsi to vystihla naprosto přesně. Mám spíš malá prsa, ale v mých podprsenkách to vypadá, že mám aspoň nějaká. V té 75C to však opravdu vypadá jako bych neměla vůbec žádná. Však ne nadarmo se říká, že správně zvolená velikost podprsenky je jako malá plastika :-)
      Co se týče obvodů 65, tak pochybuju, že je tam mají, ale neptala jsem se. Většina značek, které tam prodavájí, obvody 65 ani nešije. Ani podle jejich webu to nevypadá, že by obvod 65 měli.

      Vymazat
    2. Hm, škoda... už je to v tomto ohledu u nás trochu lepší, viz Timo a Triola, u kterých se 65 dá najít, ale i když jdu třeba do M&S, tak 30F jsem snad neviděla vůbec a obvod 32 velmi sporadicky. Pořád problém to u nás sehnat. O obvodu 28/60 ani nemluvě.

      Vymazat
    3. Jo, to je pravda. Pořád jsme odkázaný na zahraničí nebo specializované obchody, kterých je ale pořád hrozně málo. Líbil se mi v tomhle Krakov, že tam na takovéto prádlo člověk narazí i v nákupních centrech.

      Vymazat
    4. Jestli váš to škodolibě utěší, tak ne všude v zahraničí je to o moc lepší. :D Jsem ve Finsku (ne hlavním městě), a ve většině obchodů mají jen taky klasicky 75-100 A-D. Výjimkou je Lindex, kde mají několik málo podprsenek do F (zkoušela jsem tam tuhle 75F a bylo to teda zoufale malý (košíček))... A pak tu je Change jako jediný, kdo má malé obvody a velké koše, a ten je drahý.
      Hádám, že v klasickém obchodě by na mě navlíkli 85D nebo tak něco podobně šílenýho. :D

      Vymazat
    5. Vím, že ne všude v zahraničí je to lepší. Když jsem byla loni v létě ve Francii, tak to byla taky docela bída. Ale ten Krakov se mi fakt líbil :-) Ještě budu muset někdy zkusit tu Anglii.
      Na kolik vyjde ve Finsku podprsenka od Change? Mám teď jednu od této značky a ceny v ČR mi nepřijdou tak zlé. Prodává je hlavně eshop Perfektní prádlo: https://www.perfektnipradlo.cz/

      Vymazat