8 komentářů
  1. Modelky mají nepadnoucí prádlo proto, že se vzorky prádla i plavek šijí většinou ve velikostech 75 B - D. Modelky si ale nevybírá firma, která zboží představuje, ale jsou to univerzální modelky, "dodané" pořadatelem veletrhů. Nemůžou mít celou škálu velikostí vzorků, aby zkoušeli podle velikosti modelek a dávali jim přesně padnoucí prádlo. Bylo by to sice lepší, ale technicky je to neproveditelné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář. Čekala jsem něco podobného. Proč tedy ale výrobci nešijí vzorky v jiných velikostech? Však většina modelek je hodně štíhlých, proto pokud jim má podprsenka sedět, tak budou potřebovat podstatně menší obvod a nejspíše i větší košíčky.
      Navíc jsem viděla fotky z pařížského veletrhu Salon International de la Lingerie nebo CurveNY v New Yorku, kde bylo prádlo prezentováno na modelkách, kterým opravdu padlo a sedělo. Proto mi není jasné, proč to takto nefunguje i u nás.

      Vymazat
  2. Někdy aj ty promo fotky jsou docela šílené, taky to nechápu. Pěkných modelek se sedícím prádlem si všímám u Evy Michalak, Freyy, Curvy Kate. U českých nevím. Jinak takové ty angrogynní typické modelky by potřebovaly tak 70A, odhadem, ta mají stěží lentilky pod kobercem. Podobná situace bude asi i s botama, protože většina modelek má v těch lodičkách za patou centimetr i dva volno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, promo fotky stojí občas za to. Až jsem si říkala, že by to vydalo na článek o zhodnocení, jaké fotky má který výrobce. Musím říct, že třeba Like YOU od české Trioly má pěkné fotky. Jejich modelky nejsou ty typické hubené, ale pořádné ženské, na kterých si člověk to prádlo aspoň líp představí. Jen pak nesmí očekávat, že mu jejich podprsenky udělají takový krásný dekolt jak modelkám, když do něj nemají co dát. Což je můj případ :-)

      Vymazat
    2. Já si myslím, že netřeba velkých prsou. Ony zas ty ženské, co jdou s velikostí do opravdu dalekých písmenek (nevím, kolik tak mohla mít má prababička, která prý v dobách svého největšího rozkvětu měla přes prsa 1,5 metru) mají blbej výběr v oblečení, zvláště, pokud jsou jinak normální postavy - halenky, bundy, sáčka se pnou a o číslo či dvě větší jsou stanovité... Když mi konečně narostla prsa, taky jsem byla nadšená a bála se hubnout, aby se mi nezmenšila... pak jsem zhubla nechtěně, prsa splaskla a víš ty co? Je mi to úplně fuk! :-)
      A na sexy dekolt je nejlepší jen push up od Marks&Spencer - má košíčky polstrované tak, že celý bok a spodek zabírá obrovský kus asi silikonu, takže prsa smrskne na polovinu jejich běžného objemu... Musí to být mooooc sexy a hlavně pohodlné! :-)
      Tu přehlídku modelek klidně udělej, mně se líbí, když jsou to ty holky krev a mlíko, a taky když jde vidět, že ta podprsenka sedí i na velká prsa.

      Vymazat
    3. Já jsem se svojí velikostí docela spokojená, jen prostě do některých triček, šatů a podobně vypadá líp plnější dekolt. Ale já bych neměnila :-) A i když nemám moc velký prsa, tak ten problém se saky, košilemi a spol. moc dobře znám. Mám docela problém najít sako, který by mi bylo v ramenou a přes prsa a nebylo volné v pase. O košilích ani nemluvě.
      Článek o modelkách si píšu do seznamu, ale už se mi ten seznam nějak rozrůstá a já to nestíhám všechno sepisovat :-)

      Vymazat
  3. Mrkla jsem na Gossard a paráda, i plavky vypadají krásně. Tam určitě něco nakoupím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář. Prádlo mají opravdu pěkné. Budu muset konečně zajít do nějakého obchodu vyzkoušet naživo :-)

      Vymazat